Sapun Natural/Natural soap

duminică, 4 decembrie 2011

Sapun"Busuioc"



Planta aromata sfanta, folosita de Biserica Ortodoxa, si apreciata pentru calitatile sale culinare, dand un miros placut mancarurilor, busuiocul poseda si propietatii medicinale deosebite.
Busuiocul isi datoreaza mirosul agreabil unei substante aromatice numita camfor,proaspat furnizeaza o cantitate buna de vitamina A si C, dar si de acid rosmarinic. Toate acestea sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante, contribuind la sanatatea si starea de bine a organismului, ajutand in special pielea, ochii, vasele sanguine, muschii si oasele sa se mentina tinere.
 Busuiocul este o sursa excelenta de calciu si fosfor, minerale esentiale pentru buna dezvoltare a tesuturilor osoase, a dintilor, rinichilor, sistemului imunitar, ritumului cardiac si contractiilor musculare. Calciul din busuioc este util contra crampelor din membre, hipertensiunii si prevenirii cancerului de colon. Fosforul combate oboseala si stresul. Uscat, busuiocul contine cantitati importante de vitamina K (anticoagulanta).
Folosit in inhalatii degaja caile respiratorii si scade febra,in infuzii calmeaza nervozitatea,amelioreaza digestia,combat gazele,balonarile,refluxul acid,calmeaza durerile de gat.
Mirosul de busuioc tine la distanta tantari si mustele.
Uleiul esential se combina bine cu: bergamota,piper negru,lemn de cedru,musetel roman,salvie,rozmarin,lamaie,eucalipt,genariu,ghimbir,grapefruit,lavanda,maghiran,portocale,oregano,cimbru,pin,arbore de ceai.
 

Sapun natural la rece continand ulei de masline,cocos,floarea soarelui,ulei busuioc,infuzie de busuioc,pelin si ceai verde,ulei musetel,argila verde,seminte si frunze de busuioc,ulei esential de busuioc,rozmarin.
Busuiocul tonifiaza,ofera stralucire pielii,are propietati antibacteriene folosit in infectii ale pielii(rani,taieturi,julituri,acnee),in tratamentele pentru par,este calmant,reduce starea de oboseala,imbunatateste circulatia sangelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu