Sapun Natural/Natural soap

joi, 5 aprilie 2012

Violet argila -sapun natural facut la rece





Am inceput sa fac o serie de sapunuri naturale toate sa aiba in compozitie argile.
Imi plac culorile pamantului,de la galben,maro,brun,dar o pata de culoare mai ne inveseleste,ne scoate din cotidianul si asa de multe ori parca prea gri.Pe langa propietatile fiecareia,argilele sunt folosite si pentru a da culoare sapunului,de a-l face mai viu,mai placut.
Stiu cum se comporta in sapun argila verde-un lot a iesit verde dar nu foarte intens ,altul mai sters spre gri inchis,depinde de cantitate,
argila rosie-coloreaza in rosu caramiziu,chiar spre brun,
argila roz-pana acum are cea mai frumoasa culoare,nu s-a schimbat prea mult.
Argila violet e cea mai controversata in reactia cu sapunul,nu iese deloc violet ci un gri cenusa destul de putin aspectuos pana la aproape negru,dar pana nu incerci nu sti,ca si cu sucul de sfecla care nu coloreaza sapunul in rosu.
Argila violet revitalizeaza tenul sensibil si uscat ,deci sapunul are aceste propietati fiind imbogatit cu ulei de rosa mosqueta ajutat de ulei esential de busuioc si tamaie.
Sapunul facut din masline,cocos,palmier si samburi de struguri l-am impartit in trei:prima a ramas asa alba,a doua am pus argila violet in a treia argila violet amestecata cu violet digential.
Violetul digential dupa o luna doua nu se mai cunoaste in sapun ramane o dara galbuie,asa ca daca nu coloreaza argila cel mult ramane griul.

Asa arata dupa o luna de stat la ucat.







Voi pastra o bucata de sapun mai mult,doar sa vad cum se schimba culoarea in timp.
nana.handmade.natural@gmail.com

Dupa inca o o luna jumatate,violetul digential incepe sa nu se mai vada,dar sapunului ii raman aceleasi propietati.



Cu multe alte combinatii am facut experimente,vazand cum se schimba culorile de la luna la luna.Nu vreau sa sa conving sau sa acuz pe nimeni,dar imi place sa simt,sa vad  pe pielea mea rezultatele.
nana.handmade.natural@gmail.com

Un comentariu:

  1. Ce pacat... Arata asa de bine violetul ala. Si voiam sa-mi cumpar si eu cateva grame... Acum ma mai gandesc, cred ca pentru violet raman tot la combinatia mea.
    Sapunul oricum e super, i se vede finetea.

    RăspundețiȘtergere